Hypotheekrente op laagste stand ooit?

Volgens Wegwijs.nl heeft de hypotheekrente voor een rentevast periode van tien jaren bijna de laagste stand ooit bereikt. Argenta rekent op dit moment namelijk 3,65%.

De laagste hypotheekrente staat nog steeds op 3,45% en dateert van 3 juli 2005. De rente is op dit moment nog steeds aan het zakken, dus een verdere renteverlaging van 0,2% is zeker niet uit te sluiten.

Uitgaande van alleen de hypotheekrente, kunt u op dit moment een huis kopen van €150.000 tegen een hypotheekrente van €456 aan rente. U bent nog voordeliger uit bij het kiezen voor een rentevast periode van vijf jaar. De laagste hypotheekrente bedraagt op dit moment namelijk 2,9%. Een kortere periode kiezen is niet slim. De hypotheekrente wordt namelijk maar een fractie verlaagd. Eén jaar rentevast geeft bijvoorbeeld een hypotheekrente van 2,5%.

Kiezen voor een lange periode rentevast of juist niet?
Uitgaande van de huidige hypotheekrente hoeft u niet te verwachten dat de rente de komende maanden en jaren nog verder gaat dalen. Het lijkt mij niet verstandig om nu te kiezen voor een periode tot vijf jaar vast. Kiezen voor minimaal vijf tot zeven jaar vast lijkt mij nu de beste keuze.

Lees ook:Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten
Lees ook:Hypotheekrente kort vastzetten? Of juist lang vastzetten?
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:De hypotheekrente blijft maar dalen
Lees ook:Heeft jouw hypotheek een verhuisregeling? Zet de rente lang vast!

2 reacties op “Hypotheekrente op laagste stand ooit?

  1. Patrick

    Interessant artikel, met een duidelijk advies.
    Waarom een rentevasteperiode van 5 – 7 jaar vast? Zou het niet zo kunnen zijn dat de economie dan weer is aangetrokken, waardoor een ieder met een rente die dan afloopt aan de beurt is voor een flinke verhoging van de maandlasten? Mij lijkt het beter om vast te zetten voor minimaal 15 of 20 jaar indien het risico op een verhoging van de maandlast dient te worden voorkomen, of vastzetten voor een kortere periode indien dat een strategie voor de gehele looptijd wordt en de prijsschommelingen daarin zijn ingecalculeerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.