Oversluiten hypotheek nog steeds populair

Een onderzoek van vergelijkingssite Independer levert op dat er nog steeds veel belangstelling is voor het oversluiten van hypotheken. Het is algemeen bekend dat de hypotheekmarkt waanzinnig is teruggelopen, wat een logisch gevolg is van het instorten van de woningverkopen. Het aantal mensen dat geïnteresseerd is in oversluiten blijkt echter gelijk gebleven te zijn ten opzichte van een jaar geleden. En waarom ook niet?

Als je een vast inkomen hebt en je kunt voordeel behalen met het oversluiten van je hypotheek, is er op zich geen reden om dat niet te doen. Natuurlijk moet je dan wel heel objectief kijken of het wel slim is om over te sluiten. Dat was altijd al zo.  Wanneer is het dan slim? Bijvoorbeeld als je voor een nieuwe rentevastperiode een rentevoorstel krijgt van je bank, dat idioot hoog ligt ten opzichte van nieuwe hypotheken. Verdien je met het renteverschil de oversluitkosten terug? Waarom zou je dan niet oversluiten naar een andere bank? Misschien kun je wel oversluiten met NHG, dat kan heel interessant zijn. Wel blijven letten op de voorwaarden natuurlijk!

Het kan in ieder geval nooit kwaad om bij een verlengingsvoorstel verder te kijken dan je neus lang is. Niet klakkeloos te tekenen voor een veel te hoge nieuwe rente maar eens goed te vergelijken wat er in de markt nog meer te krijgen is.

Lees ook:Hypotheek oversluiten: is het verstandig?
Lees ook:Wanneer is het slim om over te sluiten?
Lees ook:Meer vraag naar veilige hypotheek?
Lees ook:Een hypotheek bij aankoop tweede huis
Lees ook:Verschillen tussen banksparen en KEW

Eén reactie op “Oversluiten hypotheek nog steeds populair

  1. Hypotheken vergelijken

    De hypotheekrente staat nu zo laag, dat uw hypotheek oversluiten nu veel voordeel kan opleveren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.