Er zitten minder mensen gevangen in hun eigen huis

Langzaam krijgt de Nederlandse huizenmarkt weer lucht. Door de stijgende huizenprijzen staan er nu weer minder huizen onder water. Door de dip in de huizenmarkt stonden 33% van de koophuizen onder water. Het percentage staat nu op 24%.

Tot deze conclusie komt de Britse kredietbeoordelaar Moody’s. Hierbij zijn ze er vanuit gegaan dat de huizenprijzen in het afgelopen jaar met 5% gestegen is. De cijfers van het NVM zijn optimistischer, namelijk een stijging van 5,5%.

Wat moet je doen als je huis onder water staat?
Huizen waarvan de hypotheek hoger is dan de verkoopopbrengst staan onder water. In het geval de prijzen blijven stijgen, lost het probleem zichzelf op. Toch zijn er ook mogelijkheden voor doorstromers. Het huis dat je wilt kopen is namelijk ook in waarde gezakt. Meerdere banken zijn bereid om een restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek. Het is vaak wel passen en meten, maar er zijn mogelijkheden. Zelfs met NHG.

Een andere optie is om af te lossen. Hierbij moet je er wel op letten dat je het afbetaalde bedrag niet weer eenvoudig terug kunt halen. Extra aflossen moet je dus alleen doen met geld dat je over hebt.

Lees ook:1,4 miljoen of 800.000 huizen onder water?
Lees ook:Wat gebeurt er met de eigen woning bij scheiding?
Lees ook:33% van de verkochte huizen zijn met verlies verkocht
Lees ook:Help! Mijn huis verzuipt
Lees ook:Hypotheek maximaal 80% van de koopsom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.