Gemiddeld worden er hypotheken afgesloten van 287.000 euro

Volgens onderzoeksbureau IG&H Consulting & Interim worden er gemiddeld weer hogere hypotheken afgesloten. Nog nooit eerder was het bedrag namelijk zo hoog. We kunnen dus wel zeggen dat het goed gaat met de huizenprijzen.

De laatste jaren wordt de maximale hypotheek steeds verder teruggeschroefd. Je kunt nog maar 101% van de waarde van het huis aan hypotheek krijgen. Het inbrengen van spaargeld wordt ook nog aangemoedigd door strenge verstrekkingsnormen van banken. Toch werd er nog nooit eerder zoveel aan hypotheek verstrekt gemiddeld.

Een huis kopen is ook nog nooit zo interessant geweest

Het gaat super met de huizenmarkt, maar vergeet niet dat het voor een groot deel mogelijk is gemaakt door de zeer lage hypotheekrente van dit moment. Je kunt de hypotheekrente nu voor 20 jaar of langer vastzetten tegen een belachelijk lage hypotheekrente. Wie nu nog huurt is een dief van z’n eigen portemonnee, of kunnen om een bepaalde redenen niet kopen.

De hypotheekschulden blijven ook maar stijgen

Er zijn al meerdere maatregelen getroffen om de hypotheekrenteaftrek verder te beperken. Een belangrijke reden hiervoor is de torenhoge hypotheekschuld in Nederland. Wij hebben namelijk met z’n allen €660 miljard uit staan. Door de lage hypotheekrente neemt de hypotheekschuld juist toe in plaats van af.

Lees ook:Huis kopen steeds interessanter
Lees ook:Lage hypotheekrente doet de huizenmarkt goed
Lees ook:Vanaf 1 juli weer lastiger om een hypotheek krijgen
Lees ook:Meer aflossen, minder sparen
Lees ook:Steeds meer vraag naar hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.