Extra aflossen met vakantiegeld

Zoals u mogelijk weet heb ik mijzelf als doel gesteld om zo snel mogelijk van mijn aflossingsvrije hypotheek af te komen. De voortgang houd ik bij op mijn aflosblog. Door een grote uitgave ben ik de afgelopen maanden niet in staat geweest om extra af te lossen. Dankzij mijn vakantiegeld heb ik de volgende aflossing aan kunnen vragen.

De extra aflossing bedraagt slechts €1.000 en geeft mij een besparing aan hypotheeklasten van €4,52 bruto per maand. Na deze aflossing bedraagt mijn aflossingsvrije hypotheek nog €88.352 (totale hypotheek €181.972).

In een half jaar tijd heeft mijn aflosblog 60.665 pageviews mogen ontvangen. Gezien de reacties op de berichten en de mailtjes die ik van lezers ontvang, zijn veel huiseigenaren gericht op het extra aflossen op de hypotheek. Het is een langlopend proces want bij de meeste mensen zijn de hypotheeklasten afgestemd op het maandelijkse inkomen. Hierdoor is er nauwelijks extra geld beschikbaar om extra af te lossen. Door geld te besparen op de maandelijkse uitgaven kan er geld vrij worden gemaakt om toch extra af te lossen.

Lees ook:Nederlandse hypotheekschulden dalen
Lees ook:Hypotheekrente 5,75%, spaarrente 2%
Lees ook:Mijn aflossingsvrije hypotheek aflossen!
Lees ook:Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen
Lees ook:Extra aflossen – Hoe doe je dat?

Eén reactie op “Extra aflossen met vakantiegeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.