Nu wil VVD weer soepeler hypotheek voor starters

Ze zijn er toch nog niet helemaal uit in de politiek, zo lijkt het. Denken wij dat het volledig helder is hoe het per 1 januari 2013 zit met de regels voor nieuwe hypotheken…roept een VVD-mannetje in de Eerste Kamer dat het misschien toch maar anders moet.

Loek Hermans… heeeee… Loek Hermans… waar kennen we die naam van? Jaaaa hij is de voorzitter van Adfiz. Van wát, denk jij misschien? Van Adviz – dat is de branchevereniging van assurantietussenpersonen. De samenvoeging van de vroegere NVA en NBVA. Okay, maar dat even terzijde.

Loek Hermans vraagt zich dus af of die nieuwe regels voor starters wel slim zijn. Of het niet remmend zal werken op de woningmarkt. Want tja, 100% aflossen – is dat wel reëel?  Dus vindt hij het wel een goed idee om de regels voor starters te versoepelen.

En Hermans is niet de enige die het anders wil. Vereniging Eigen Huis heeft het ook nog maar eens geprobeerd. De belangenclub voor huizenbezitters heeft een brief gestuurd naar de Eerste Kamer met het verzoek om het invoeren van nieuwe regels uit te stellen en er nog maar eens heel goed over na te denken. VEH noemt de kabinetsplannen ondoordacht en overhaast. Dus is haar voorstel er maar even mee te wachten. Tros Radar heeft ook uitgebreid aandacht besteed aan de bezwaren van VEH. Of het allemaal zal helpen?

Lees ook:Moeten wij nou extra gaan betalen?
Lees ook:Moet Rutte er toch aan?
Lees ook:Sleutel dubbel omgedraaid?
Lees ook:Ruimte voor meer hypotheek?
Lees ook:Gaat maximale hypotheek voor tweeverdieners nu echt omhoog?

0 reacties op “Nu wil VVD weer soepeler hypotheek voor starters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.