Te hoge boeterente de nieuwe woekerpolisaffaire?

Hypotheken.blog.nlVolgens de AFM hebben tienduizenden oversluiters voor hun hypotheek teveel boeterente betaald aan banken. Het gaat om oversluiters na 14 juli 2016. Het probleem is veel groter dan dit, maar banken erkennen het probleem niet.

In de zomer van 2016 is Europese regelgeving van kracht geworden waaruit blijkt dat banken niet aan boeterentes mogen verdienen. De boeterente mag de schade die banken ondervinden door het openbreken van de lopende rentevaste periode compenseren, maar niet meer dan dat. Uit onderzoek van de AFM blijkt dat banken massaal teveel in rekening gebracht hebben. De gedupeerden van na 14 juli 2016 worden gecompenseerd. Maar hoe zit het met de huiseigenaren die vóór de zomer van 2016 veel te hoge boeterentes betaald hebben?

Eigenlijk vreemd! Het is aangetoond dat honderdduizenden huiseigenaren uitgemolken zijn door hun bank, maar de banken komen ermee weg. Dat kan toch niet waar zijn? Het maakt toch niet uit of je belazerd bent vóór of na 14 juli 2016? Er werd in het geheim te hoge kosten in rekening gebracht. De banken moeten dus met de billen bloot. Ik heb ook het idee dat het hier niet bij blijft. En terecht!

Lees ook:Betaal jij ook teveel aan hypotheeklasten?
Lees ook:Te weinig hulp bij hypotheekachterstanden
Lees ook:Rentemiddeling afdwingen
Lees ook:Consumentenbond in actie tegen te hoge hypotheekrente
Lees ook:Rentemiddeling om de hypotheekrente omlaag te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.