Steeds meer vraag naar hypotheken

In het eerste kwartaal van 2015 zijn er 27% meer hypotheken aangevraagd in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014. Nederlanders die nog een huis huren kunnen het beste even een berekening voor zichzelf maken. Tegen zeer lage maandlasten kun je nu een huis kopen.

Hypotheken Data Netwerk (HDN) verwerkt 65% van de hypotheekaanvragen in Nederland. Zij kunnen op basis van hun statistieken dus iets zeggen over de ontwikkelingen op het gebied van hypotheken. Er zijn in het eerste kwartaal een kwart meer aan hypotheken afgesloten ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. Dit komt enerzijds door de zeer lage hypotheekrente, maar zeker ook door de redelijke huizenprijzen door de sterke dalingen sinds 2008.

Hypotheekrente 20 jaar vastzetten tegen 2,9% hypotheekrente
Je kunt nu al kiezen voor een rentevast periode van 20 jaar tegen een percentage onder de 3%. Dit is ongekend laag. Nog nooit eerder is de hypotheekrente dermate laag geweest. Het probleem is dat banken nog steeds lastig geld verstrekken. Je moet aan strikte eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een hypotheek.

Zodra banken gaan versoepelen of zodra meer buitenlandse concurrenten de Nederlandse hypothekenmarkt gaan betreden, kunnen huiseigenaren pas echt profiteren van de lage rente binnen de EU. Door de Nederlandse grootbanken worden de hypotheekrentes nog kunstmatig hoger gehouden dan strikt noodzakelijk.

Lees ook:Er wordt weer meer winst gemaakt op hypotheken
Lees ook:Steeds meer hypotheken overgesloten
Lees ook:De huizenmarkt trekt aan, maar hoe lang nog?
Lees ook:Hypotheken worden niet meer standaard bij de grootbanken afgesloten
Lees ook:Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.