33% van de verkochte huizen zijn met verlies verkocht

Tot 2008 werd de eigen woning gezien als een spaarpot. In de afgelopen zes jaren is duidelijk geworden dat een eigen huis ook financiële risico’s met zich meebrengt.

Uit onderzoek van Netwerk Notarissen blijkt dat bij 21.000 van de ruim 63.000 verkochte huizen, het huis met verlies verkocht is. Deze cijfers zijn gebaseerd op de verkochte huizen over de eerste half jaar van 2014. Dit is geen verassing te noemen als je in ogenschouw neemt dat er op dit moment 1,4 miljoen huizen onder water staan. Als je huis onder water staat moet je niet verkopen, maar soms kan het niet anders.

Vooral scheidende stellen met een eigen woning komen financieel vast te zitten. Het huis is voor één van de twee niet op te brengen. Bij elkaar blijven om het huis is natuurlijk ook geen optie. Bij restschulden gaat het vaak niet om kleine bedragen. Een restschuld van enkele tienduizenden euro’s is geen uitzondering.

Huiseigenaren met een huis dat onder water staat kunnen beter afwachten tot er weer betere tijden aanbreken. Helaas kan dat nog wel enige tijd duren.

Lees ook:Er zitten minder mensen gevangen in hun eigen huis
Lees ook:Samenwonen onder druk van de crisis
Lees ook:Restschuld fiscaal aftrekbaar?
Lees ook:Oplossing voor restschulden?
Lees ook:Wat gebeurt er met de eigen woning bij scheiding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.