Hypotheekrente verder omlaag

Volgens de Telegraaf is de hypotheekrente voor tien jaar vast voor het eerst gezakt onder de 4% gemiddeld. Een huis kopen is de laatste jaren zeer aantrekkelijk geworden door dalende huizenprijzen en steeds verder dalende hypotheekrentes.

De hypotheekrente is nu gemiddeld één procentpunt lager in vergelijking met 2011 en 2012. Deze conclusie is getrokken uit de cijfers van MoneyView. Voor vijf jaar vast bedraagt de gemiddelde hypotheekrente nu 3,24%. Goed nieuws als u nu een huis gaat kopen of als uw rentevast periode de einddatum bereikt heeft. Persoonlijk heb ik hier niets aan omdat mijn hypotheekrente nog een paar jaren vast staat.

Mijn hypotheek bestaat uit drie delen. Eén daarvan is een aflossingsvrije hypotheek. Dit deel heeft nog een relatief korte looptijd tot 01 mei 2018. Hiervoor betaal ik een hypotheekrente van 5,42%. Indien ik mijn hypotheekrente nu opnieuw mocht vastleggen, kon ik ongeveer 2% besparen. Mijn aflossingsvrije deel bedraagt nu nog €80.352. Per jaar zou de lagere hypotheekrente mij een bruto besparing opleveren van €1.607. De huidige rentevast periode openbreken is niet slim, want de boeterente zal het voordeel opheffen.

Lees meer over mijn hypotheek en mijn streven om mijn hypotheek af te lossen op: Hypotheeknaarnul.nl.

Lees ook:Hypotheekrente sterk gedaald in 2013
Lees ook:Steeds minder financieel belang bij extra aflossen
Lees ook:Hypotheekrente op laagste stand ooit?
Lees ook:Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten
Lees ook:Hypotheekrente blijft dalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.