Tot Radar geschopt

Netjes! Stopdebanken.nl heeft het tot Tros Radar geschopt… dán heb je pas exposure te pakken. De club timmert al een tijdje aan de weg met een strijd tegen met name ABN Amro. Het gaat daarbij om de verhoging van de opslag in de variabele hypotheekrente. Want het blijft te gek voor woorden. Je sluit een hypotheek af met een variabele rente. Dat die kan schommelen, dat weet je. Dat risico neem je bewust. Daarbij wordt je verteld dat de te betalen hypotheekrente heel netjes objectief wordt vastgesteld. Men neme de Euribor-rente en doet daar een vaste opslag bij. Helder. Totdat die vaste opslag helemaal niet zo vast blijkt te zijn.

Dan zegt de bank opeens: vanwege de gebeurtenissen in de markt moeten we nu toch echt de vaste opslag gaan verhogen. Vast…verhogen…klopt niet. Prima dat mensen daartegen collectief in opstand komen. Eerlijk is eerlijk, gisteren zapten we langs Radar toen ze net het onderwerp gingen behandelen, en ik ben niet blijven hangen. Ben niet zo dol op mevrouw Hertzenberg. Maar dat neemt niet weg dat dit een terecht onderwerp is dat aandacht verdient. En als je ermee te maken hebt kan het aanspannen van een collectieve zaak tegen de bank helemaal geen  kwaad. Nog niet zo lang geleden werd Obvion in zo’n zaak terechtgewezen en moest haar klanten gaan compenseren.

 

Lees ook:Compensatie voor variabele hypotheekrente
Lees ook:ING krabbelt echt terug
Lees ook:Nog een goochelaar
Lees ook:Gaat ING opslag variabele rente verhogen?
Lees ook:Obvion teruggefloten

Eén reactie op “Tot Radar geschopt

  1. Jan

    Wat een betrouwbaar ?? medium.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.