ING krabbelt echt terug

Ah kijk! Waar ABN Amro vooralsnog halsstarrig vasthoudt aan de verhoging van de opslag op de variabele hypotheekrente, blijkt ING te zijn teruggekrabbeld. Die hadden immers ook een verhoging aangekondigd. Nu was de opslag daar al 2,4% en wilden ze die verhogen naar 2,75%. Niet zo heftig als ABN Amro, die van 1% naar 2% gaat. Met die 2% is ABN Amro dan immers nog steeds goedkoper dan ING Bank.

ING Bank heeft dit besloten na gesprekken met actiegroep Stopdebanken.nl en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM had al eerder gemeld dat ze de banken verzoekt terughoudend te zijn met het verhogen van die vaste opslag op de variabele hypotheekrente. In juni had ING de verhoging al opgeschort, nu is deze echt van de baan. Kennelijk is de uitslag van de toetsing (ING ging haar offertes laten toetsen door een onafhankelijke derde) niet zo best uitgepakt voor de bank. Goed gedaan door Stopdebanken.nl!

Lees ook:ING met staart tussen de benen
Lees ook:Succes in strijd tegen banken
Lees ook:Tot Radar geschopt
Lees ook:Compensatie voor variabele hypotheekrente
Lees ook:Obvion teruggefloten

0 reacties op “ING krabbelt echt terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.