Overlijdensrisicoverzekering bij Brand New Day

236-brandnewdayWe leven in een maatschappij waarbij we geacht worden grote gedeelte van ons leven te plannen. De route in ons leven wordt vele jaren in de toekomst uitgestippeld. Wat hierbij vaak vergeten wordt is dat het leven onverwachte wendingen kent waardoor de gemaakte planning in duigen valt. Het meest ingrijpende voorbeeld hiervan is de dood. Wanneer je partner of jijzelf komt de overlijden heeft dit grote gevolgen. Niet alleen emotioneel, maar daarnaast ook financieel. Is de hypotheek dan nog wel te betalen? Kunnen de wekelijkse boodschappen nog wel betaald worden? Om in ieder geval de zorgen op financieel vlak te verkleinen is er de overlijdensrisicoverzekering. Deze wordt onder andere aangeboden door Brand New Day. De manier om verschrikkelijke veranderingen in je leven op te kunnen vangen.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering

Met een ORV verzeker je als het ware je eigen leven of bijvoorbeeld dat van je partner. Wanneer één van beiden komt te overlijden wordt er een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan worden gebruikt om de terugval in inkomen op te vangen en op deze manier financieel aan al je verplichtingen te kunnen voldoen. Vaak wordt de ORV in combinatie met de hypotheek afgesloten. Hierbij kan gegarandeerd worden dat de hypotheeklasten ook na overlijden van één van de hypotheeknemers kunnen worden voldaan. Dit geeft ook banken meer zekerheid dat ze uiteindelijk hun geld weer terug zullen ontvangen. Daarnaast is het ook goed mogelijk om los van de hypotheek een dergelijke verzekering af te sluiten.

Waar moet ik op letten wanneer ik een ORV afsluit

Een dergelijke verzekering is uiteraard niet gratis. Gedurende een afgesproken looptijd betaal je een vaste premie. De hoogte van deze premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag. Brand New Day biedt scherpe prijzen aan, waardoor de hoogte van de premie tot een minimum kan worden beperkt. Houdt er daarnaast rekening mee dat het afsluiten van een verzekering ook niet volledig gratis is. Tegenwoordig betaal je afsluitkosten die verschillen per aanbieder. Hiervoor krijg je uiteraard het advies dat je nodig hebt om een verzekering op maat af te sluiten. Laat je informeren door Brand New Day en bepaal welke verzekering je nodig hebt.

Een verzekering om zorgen weg te nemen

Uiteraard hoop je nooit gebruik te hoeven maken van deze verzekering, maar het hebben van een dergelijke verzekering geeft mensen over het algemeen wel een rustgevend gevoel. Het is de manier om bepaalde risico’s in het leven zoveel mogelijk te beperken. Los van de enorme impact die een overlijden heeft op je leven kun je er in ieder geval voor zorgen dat de financiële consequenties zoveel mogelijk worden ingeperkt.