Waar moet je ook op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

hypothekenDe laagste hypotheekrente vind je in een paar klikken, maar is de gevonden hypotheek ook de beste keuze? Er speelt meer dan alleen maar de hoogte van de hypotheekrente. Graag wijzen wij jou op een aantal voorwaarden in hypotheken die van groot belang kunnen zijn.

Kun je boetevrij aflossen?
De voorwaarden verschillen nogal tussen de diverse banken. Bij de ene bank kun je jaarlijks maximaal 10% van de hoofdsom extra aflossen. Bij andere banken kun je tot 20% gaan. Er zijn zelfs geldverstrekkers waarbij je onbeperkt extra af kunt lossen.

Is het mogelijk om de hypotheek mee te verhuizen
De hypotheekrente is nu zeer laag. Bij het kopen van een huis doe je er verstandig aan om na te gaan in hoeverre de gekozen hypotheek mee te nemen is bij een verhuizing. Stel, je gaat wel weer verhuizen binnen de gekozen rentevaste periode. Als de rentestand op dat moment aanzienlijk hoger is, ben je blij met een mee te verhuizen hypotheek.

Let ook op de hoogte van de uitkering bij overlijden
Je kunt de maandlasten drukken door een minimale uitkering bij overlijden mee te verzekeren, maar dat is vaak niet verstandig. Bij overlijden moeten de overige gezinsleden wel in staat zijn om de vaste lasten te dragen.

Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid?
Een hypotheek afsluiten lijkt eenvoudig, maar er zijn veel factoren die meespelen. Er moet ook gekeken worden naar de betaalbaarheid van de hypotheeklasten bij arbeidsongeschiktheid. Zijn de lasten nog te dragen met een inkomen die tientallen procenten lager ligt dan het huidige inkomen?

Dit zijn nog maar enkele facetten waar je bij stil moet staan bij het afsluiten van een hypotheek. Weet wat je doet, of schakel een hypotheekadviseur in.

Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering niet alleen voor huiseigenaren
Lees ook:Kies voor lage lasten en los liever extra af
Lees ook:Een hypotheek online afsluiten? Weet wat je doet!
Lees ook:Waar let je op bij het vergelijken van hypotheken?
Lees ook:35% van huizenbezitters moeten actie ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.